Етапи Регламент Участници Справка 2012 (excel) Справка 2012 (pdf) Гласуване Заявка за акредитация Акредитирани медии
Спортисти №1 на България от 1958 досега Треньори №1 на България от 1984 досега Спортист на годината за 2011 г. Спортист на годината за 2010 г. Спортист на годината за 2009 г. Спортист на годината за 2008 г. Спортист на годината за 2007 г. Спортист на годината за 2006 г. Спортист на годината за 2005 г. Спортист на годината за 2004 г. Спортист на годината за 2003 г.
Награждаване 2012 година Награждаване 2011 година Награждаване 2010 година Награждаване 2009 година Награждаване 2008 година Награждаване 2007 година Награждаване 2006 година Награждаване 2003 година Награждаване 2002 година Награждаване 2001 година Награждаване 2000 година Награждаване 1999 година

РЕГЛАМЕНТ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И ГЛАСУВАНЕ В 55-ТА АНКЕТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ 2012, ОТБОР НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ 2012 И СПОРТИСТ С УВРЕЖДАНИЯ НА ГОДИНАТА НА БЪЛГАРИЯ 2012

1. ПЕРИОД ЗА РЕГИСТРАЦИЯ И ГЛАСУВАНЕ 22.11.2012 – 1.12.2012 г..

През целия период са възможни корекции във вота. Когато спортният журналист гласува, това ще бъде отразено в списъка с регистрирани участници като срещу името му ще се изпише „ДА", което означава, че е гласувал.

2. УЧАСТНИЦИ

В анкетата могат да участват само спортни журналисти, които към момента на анкетата са действащи. Не се изпращат персонални покани, за да не се стигне до пропуски или грешки. Всеки действащ спортен журналист в България има правото и е приветстван с добре дошъл от Нове АД Холдинг, да изрази своя вот в анкетата. Организационният екип извършва проверки на всяка отделна регистрация, за да бъде съхранена чистотата и коректността на анкетата и в нея да участват само професионалисти, които са запознати с актуалните спортни постижения. Въпреки това са възможни mропуски и допускане на регистрации на лица, които не са вече действащи спортни журналисти или никога не са били. Всички регистрирани участници ще бъдат публикувани в раздел „Участници“. Можете да подавате сигнали за неправомерни регистрации , ако забележите такава.

3. НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ

Гласуването ще се проведе он-лайн. Всеки спортен журналист може да даде своя вот в уеб сайта „Спортист на годината" – www.sportistnagodinata.bg.

4. РЕГИСТРАЦИЯ

Регистрацията преминава през два етапа, с цел максимална сигурност и достоверност на вота. В първия етап всеки желаещ да гласува трябва да предостави свой e-mail. Гласуващият трябва да се регистрира с индивидуален личен или служебен e-mail, а не с редакционен e-mail. На посочения e-mail, след проверка на неговата валидност, ще бъде изпратена генерирана парола, с която се влиза за същинската регистрация. След това паролата може да бъде променена. Във втория етап - на същинската регистрация, всеки спортен журналист попълва данни за себе си и за медията, в която работи. Ние знаем, че дългата регистрация не е приятна за никого, но с нея целим прозрачност на всеки участник – данните се представят официално в раздел “Участници”. ВНИМАНИЕ, от един e-mail може да гласува само един спортен журналист!

5. ГЛАСУВАНЕ

5.1. Общи условия Гласуването се реализира, като се влезе в раздел „Анкета“ – Гласуване он-лайн. Там трябва да бъдат попълнени име и парола за достъп. За гласуването е необходимо: - активиран javascript в браузъра, от който се гласува; - попълнени на КИРИЛИЦА имена на спортисти, техния спорт, отбор; Ако са изпълнени горните условия, бутонът „ГЛАСУВАМ“ ще стане активен. ВАЖНО: Възможно е да сте въвели парола на различна клавиатурна подредба. Ако сте създали паролата си на кирилица, при гласуването също трябва да я въведете на кирилица. Всеки участник има право да гласува само веднъж. Вотът може да се редактира до края на гласуването!


В www.sportistnagodinata.bg, меню Анкета – Справка 2012, се публикува Справка за постиженията на спортистите през 2012 г. в .xls и .pdf формати, изготвена от БТА по поръчка на Нове АД Холдинг. Отговорността за пълнотата на информацията и коректността на данните е на БТА. Тази справка НЕ Е списък с номинирани спортисти. Нейнта функция е единствено спомагателна, на нея не може да се разчита за пълнота и изчерпателност. Организационният екип ще положи усилия да допълва справката с нови данни, ако има такива, и да публикува новите данни. Чувствйте се поканени да ни информирате за постижения, които могат да се допълнят в анкетата.


5.2. Гласуване за „Спортист на годината” 2012 г. Всеки спортен журналист има право да гласува за 10 спортиста. Спортистът, вписан на първо място, получава 10 точки; този, който е на второ място – 9 точки; на трето място – 8 точки; на четвърто място – 7 точки; на пето място – 6 точки; на шесто място – 5 точки; на седмо място – 4 точки; на осмо място – 3 точки; на девето място – 2 точки; и на десето място – 1 точка. Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, който всеки един спортист е получил от всички участници в анкетата. Според създателите на анкетата, може да се гласува за отделни спортисти, а не за цели отбори. Допуска се вписване в Златната десятка за спортист на годината на отбор, чийто състав е с равностойни състезатели или отборът не би могъл да съществува или участва в турнири, първенства, др. без участието на някой от състезателите. Например: двойка кану-каяк, двойка по фигурно пързаляне, двойка по спортна аеробика, др. подобни. Ако желаете да номинирате футболен, волейболен или баскетболен отбор например, ансамбъл по художествена гимнастика (ред. от 2011), това можете да направите в категорията за отбор, но не и за спортист.


5.3. Гласуване за „Отбор на годината” 2012 г. За да бъде отдадено дължимото уважение на отборите чрез тази анкета, организаторите от Нове АД Холдинг откриха през 2009 г. категория за определяне на „Отбор на годината“. В нея се посочва само един отбор, който получава 10 точки. Крайното класиране в анкетата се определя от сбора точки, които е получил всеки отбор, вписан от участниците в анкетата.


5.4. Гласуване за „Спортист с увреждания” 2012 г. За четвърта поредна година участниците в анкетата могат да определят и „Спортист с увреждания на годината“ – категория, създадена, за да се засвидетелства уважение към силата на духа и волята на състезателите в неравностойно положение. В нея също се посочва само един състезател, който е с физически или ментални увреждания, който получава 10 точки. Крайното класиране се определя от сбора точки, които е получил всеки състезател, вписан от участниците в анкетата.

6. АНУЛИРАНЕ НА ВОТ

Ще бъде анулиран вота за всеки спортист от вписаната десятка, чиито имена или спорт са грешно попълнени, но не и цялото гласуване на журналиста. Ще бъдат анулирани цели анкети, в които присъстват нецензурни и/или неуважителни текстове на мястото за вписване на имена и спорт.

Facebook БНТ Дарик Гонг Труд